Slijedite nas

7 savjeta protiv gripe – dočekajte ju spremni!15.11.2014

slikaGripu ne treba olako shvatiti – to je ozbiljna bolest koja može izazvati mnoge komplikacije (pogotovo u kroničnih bolesnika i starijih osoba)! Stoga se uistinu treba pridržavati liječničkih savjeta.

1. Simptomi gripe su: visoka temperatura, drhtavica, bolovi u mišićima i zglobovima, malaksalost, a u djece nerijetko i mučnina, odnosno povraćanje. Mogu se pojaviti kašalj i šmrcanje, simptomi inače izraženiji kod prehlade. Uzimanje preparata protiv povišene temperature i bolova mogu olakšati tegobe, ali se pti tome treba pridržavati uputa o lijeku. Djeci se smiju davati samo preparati koji su izričito dozvoljeni za njihovu dob!

2. Najbolje je mirovati, preležati gripu kod kuće, dati organizmu priliku da se oporavi i ujedno ne prenositi viruse na druge. Primjereno mirovanje i odmor ključni su za oporavak od gripe - ako se potpuno ne oporavite, možete produžiti trajanje bolesti ili izazvati komplikacije.

3 komentara

Avatar
07.01.2022 u 15:58h
Wonderful web site. Lots of helpful info here. I'm sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious. And obviously, thanks on your effort!
Avatar
06.03.2022 u 09:46h
When someone writes an post he/she retains the thought of a user in his/her mind that how a user can understand it. So that's why this piece of writing is amazing. Thanks!
Avatar
17.03.2022 u 18:46h
Hi! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good gains. If you know of any please share. Cheers!

Komentiraj članak

Članak možete komentirati.

*



*

Captcha