Slijedite nas

Rana prehrana djece jajima može umanjiti rizik od razvoja alergije.28.09.2016

slikaAnalizom 146 istraživanja provedenih sa 200.000 djece došlo se do zaključka kako su djeca koja je počela jesti jaja u dobi od četiri do šest mjeseci imali 40 posto manji rizik od nastanka alergije na jaja u odnosu na djecu koja su jaja prvi puta jeli nakon te dobi. Sličan zaključak izvodi se i kod ranog davanja kikirikija djeci u dobi od 4-11 mjeseca. Za neke druge alergene, kao što su npr. mlijeko, riba (uključujući i školjke), orašasti plodovi i pšenica, ovakva povezanost nije ustanovljena. S obzirom da su liječnici do sada davali suprotne preporuke, rezultati dobiveni ovim istraživanjem su od velike važnosti. Originalno istraživanje objavljeno u časopisu Journal of American Medical Association možete vidjeti ovdje.

2 komentara

Avatar
05.01.2022 u 17:27h
Terrific article! This is the kind of information that are meant to be shared across the net. Disgrace on Google for now not positioning this submit higher! Come on over and talk over with my website . Thanks =)
Avatar
03.03.2022 u 22:54h
What's up to every body, it's my first pay a quick visit of this webpage; this weblog consists of amazing and really fine stuff in support of readers.

Komentiraj članak

Članak možete komentirati.

*



*

Captcha